Skip to main content

Νέος κύκλος εκπαίδευσης του έργου WEMIN

Δημοσιεύτηκε: 25/06/2019
Προβολές: 2337

Ενεργός συμμετοχή γυναικών προσφύγων και μεταναστριών

στο νέο κύκλο εκπαίδευσης του έργου WEMIN

 

Ένας νέος κύκλος εκπαίδευσης ξεκίνησε στα μέσα Μαϊου 2019, στην Αθήνα στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου WEMIN. Συγκεκριμένα, είκοσι-τρεις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες (ΓΠΜ) συμμετέχουν ενεργά σε αυτόν το δεύτερο εκπαιδευτικό κύκλο, αποδεικνύοντας ότι η ευαισθητοποίηση για το έργο WEMIN οδηγεί σε αυξανόμενο αριθμό ΓΠΜ που εμπλέκονται στις δράσεις του. Ο τρέχων κύκλος εκπαίδευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου 2019 και μέχρι τότε, οι συμμετέχουσες ΓΠΜ θα έχουν αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξουν βασικό λεξιλόγιο στα ελληνικά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχουν πλέον την ικανότητα να διαβάζουν απλές προτάσεις και να επικοινωνούν σε βασικές συνδιαλλαγές με το γηγενή πληθυσμό.

Η δικτύωση που έχει επιτευχθεί με συναφείς ΜΚΟ και τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς παρέχει ένα ευνοϊκό πλαίσιο συνεργασίας στην πράξη, όπως αναμενόταν. Πιο συγκεκριμένα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-Ερευνητική Ομάδα DAISSy και η Ολυμπιακή Εκπαιδευτική & Συμβουλευτική ΕΠΕ έχουν συνάψει δεσμούς με την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα (Αττική) και στην παρούσα φάση, οι εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΕΛΙΞ έχουν παραχωρηθεί για την υλοποίηση του τρέχοντος εκπαιδευτικού κύκλου του έργου WEMIN.

Επιπλέον, μέσω της ΜΚΟ NOΣTOΣ, η οποία είναι επίσης διασυνδεδεμένη με το έργο WEMIN, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-Ερευνητική Ομάδα DAISSy και η Ολυμπιακή Εκπαιδευτική & Συμβουλευτική ΕΠΕ διένειμαν στις ΓΠΜ πληροφοριακό υλικό σχετικά με το περιεχόμενο των δράσεων WEMIN και τις ενημέρωσαν αναφορικά με τα οφέλη από την ενεργό συμμετοχή τους. Αυτός ο ευέλικτος τρόπος διαχείρισης επιλέχθηκε από τους δύο οργανισμούς, προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή των ΓΠΜ και να διευκολυνθεί η δέσμευσή τους.

Το ΕΑΠ-Ερευνητική Ομάδα DAISSy και η Ολυμπιακή Εκπαιδευτική & Συμβουλευτική ΕΠΕ ευχαριστούν θερμά όλους τους διασυνδεδεμένους φορείς, και στοχεύουν στη διατήρηση της δικτύωσης για την υλοποίηση του έργου WEMIN προς όφελος των ΓΠΜ.

Πράγματι, οι ΓΠΜ εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια σχετικά με τον συνεργατικό τρόπο που υιοθετείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του κύκλου εκπαίδευσης στο έργο WEMIN στην Αθήνα. Γι’ αυτές τα διαδραστικά μαθήματα ήδη συμβάλλουν θετικά όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση την αυτοεκτίμησή τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρώτος κύκλος ενδυνάμωσης θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουνίου 2019, δίνοντας έμφαση στην ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που συμμετέχουν στις δράσεις του έργου WEMIN στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο “WEMINMigrant Women Empowerment and Integration”, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.wemin-project.eu / Follow #WEMIN

Μπορείτε να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος σε info@daissy.eap.grκαι olykek@olympiakokek.gr.

EU  AMIF