Skip to main content

AIWOT Διακρατική συνάντηση εταίρων στην Valga της Εσθονίας

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση μεταξύ των εκπορσώπων των τριών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης που συμμετέχουν στο σχέδιο Erasmus+ AIWOT - "Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εργασία των εκπαιδευτών ενηλίκων" πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του φιλόξενου Valgamaa Kutseõppekeskus στην Valga της Εσθονίας το διήμερο 23 και 24 Απριλίου 2024.  οι φορείς της σύμπραξης δραστηριοποιούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Εσθονία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα.

Η συνάντηση ήταν τόσο ωφέλιμη όσο και ευχάριστη, εστιάζοντας στον συγχρονισμό των δραστηριοτήτων του έργου και στην απόκτηση πολύτιμων γνώσεων στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας.

 

  IMG 4480   img 20240423 092513IMG 4486img 20240423 134638IMG 4515

Οι οικοδεσπότες από το Valgamaa Kutseõppekeskus ξενάγησαν τους εταίρους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του φορέα και παρουσίασαν τον τρόπο που ήδη αξιοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση των επιδόσεων των καταρτιζομένων αλλά και εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΘΔΕΥΤΙΚΗ παρουσίασε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλες τις φάσεις της παροχής εκπαιδευτικών υπηρειών - από τον σχεδιασμό του μαθήματος έως και την αξιολόγηση και παρακολούθηση των επιδόσεων. Οι εταίροι μοιράστηκαν πλήθος ενδιαφέρουσες ιδέες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Το έργο AIWOT, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, συνεχίζεται με συναρπαστικές πρωτοβουλίες μέχρι το τέλος του 2024439678574 1069909784105653 7657053416106841506 n

Η επόμενη διακρατική συνάντηση του σχεδίου προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2024 στον Πύργο οπότε και θα είναι διαθέσιμα τα εργαλεία και οι προτάσεις της σύμπραξης AIWOT για τον εξσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής προσέγκισης στην εκπαίδευση ενηλίκων ώστε ο εκπαιδευτής να αξιοποιεί αποτελεσματικά την τεχνιτή νοημοσύνη ως εργαλείο για την διευκόλυνση του έργου του. Η φιλοδοξία της σύμπραξης είναι να συμβάλλει σε καινοτόμες λύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και προτείνει υλικό για την υποστήριξη των δεξιοτήτων και της ετοιμότητας των εκπαιδευτών στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι νέες γνώσεις και ιδέες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της διακρατικής συνάντησης, παρέχουν σαφή κατεύθυνση για την προώθηση του έργου και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας στα συμμετέχοντα ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Επόμενο ραντεβού τον Οκτώβριο του 2024!

EL Co fundedbytheEU RGB POS

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας δημοσίευσης δεν συνιστά έγκριση του περιεχομένου της, το οποίο αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.