Skip to main content

OBCD - Συνάντηση των εταίρων στο Ελσίνκι, Φινλανδία - 07-08 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσιεύτηκε: 16/02/2024
Προβολές: 151

Σε συνέχεια των αρχικών συναντήσεων στην Πάτρα  και τη Βαρκελώνη (Ισπανία), η περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε ένα ακόμα ορόσημο, καθώς οι εταίροι του OBCD συγκεντρώθηκαν στο Ελσίνκι (Φινλανδία) για την τρίτη διακρατική συνάντηση του έργου.

HelsinkiTM

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών, η προσοχή μας επικεντρώθηκε στην προώθηση των δραστηριοτήτων του έργου και στην προετοιμασία για την επερχόμενη φάση δοκιμής των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Εκτός από τον καθορισμό μελλοντικών δραστηριοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών οικοσυστημάτων που δημιουργήθηκαν στις χώρες εταίρους (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Φινλανδία) για την υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ορισμένες κοινωνικές επιχειρήσεις στην πόλη του Ελσίνκι, συγκεκριμένα τις IPI Kulmakuppila και Lapinlahden Lähde.

HelsinkiTM1HelsinkiTM2

Το Lapinlahden Lähde, πρώην πρωτοπόρο κέντρο φροντίδας της ψυχικής υγείας στη Φινλανδία και ένα από τα παλαιότερα ψυχιατρικά νοσοκομεία στην Ευρώπη, έχει μετατραπεί σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και ευεξίας. Σήμερα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, συνέδρια και συζητήσεις.

Τις προσεχείς εβδομάδες, οι εταίροι μας θα εργαστούν εντατικά για τον τελικό έλεγχο πριν την διάθεση του OBCD MOOC - ενός ολοκληρωμένου διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού  προσαρμοσμένου για επαγγελματικούς ρόλους που είναι μοναδικοί στις κοινωνικές επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας δυνητικούς δρόμους για νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρώπη στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει, μια ολοκληρωμένη πρόταση για δύο προγράμματα σπουδών

  • "Διοικητικοί Εργαζόμενοι  κοινωνικών επιχειρήσεων" (EQF5) και
  • "Επαγγελματίες διοικητικών υπηρεσιών" (EQF6).

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το OBCD MOOC!

 

EL Co fundedbytheEU RGB POS

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ'ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.