Skip to main content

AGRETAIN Διεξαγωγή Έρευνας για τη διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου AGRETAIN στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε την επόμενη γενιά των εργαζόμενων στην Εμπορική Λαχανοκηπευτική με τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις για ένα βιώσιμο μέλλον. Επί του παρόντος εργαζόμαστε στις εξής δράσεις:

1 Επισκόπηση των σχετικών μαθημάτων Εμπορική Λαχανοκηπευτική: Διεξαγωγή εμπεριστατωμένης ανάλυσης των μαθημάτων κατάρτισης που είναι διαθέσιμα στην ΕΕ, εξετάζοντας τόσο τις ποσοτικές πτυχές όσο και τον συνολικό αντίκτυπο των μαθημάτων αυτών στις συμμετέχουσες χώρες.

2 Ανάλυση επαγγελμάτων και δεξιοτήτων: Ερμηνεία των σχετικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων με τη χρήση των πλαισίων EntreComp, DigComp και GreenComp, ευθυγραμμισμένων με τα επαγγέλματα ESCO που είναι ειδικά προσαρμοσμένα για τους εργαζόμενων στην Εμπορική Λαχανοκηπευτική.

3 Διαπιστώσεις βάσει έρευνας: Διεξαγωγή λεπτομερών ερευνών σε κάθε συμμετέχουσα χώρα για τη συλλογή και ανάλυση σχετικών δεδομένων σχετικά με τις ανάγκες κατάρτισης των εργαζόμενων στην Εμπορική Λαχανοκηπευτική.

4 Καρτογράφηση εκπαιδευτικών αναγκών: Ανάλυση και συστηματική χαρτογράφηση των ειδικών αναγκών κατάρτισης στον τομέα της Εμπορικής Λαχανοκηπευτικής.

5 Προσδιορισμός αναδυόμενων δεξιοτήτων: Προσδιορισμός κατηγοριών αναδυόμενων δεξιοτήτων που συνδέονται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ), εξασφαλίζοντας την ευθυγράμμιση με τους μελλοντικούς στόχους βιωσιμότητας.

6 Προσδιορισμός μαθησιακών αποτελεσμάτων: Καθορισμός σαφών μαθησιακών αποτελεσμάτων σε όρους γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, απαραίτητων για τους εργαζόμενους στην Εμπορική Λαχανοκηπευτική ώστε να ευδοκιμήσουν σε έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της έρευνας, η οποία αφορά στην χαρτογράφηση των τρεχουσών και μελλοντικών εκπαιδευτικών αναγκών κατάρτισης στον αγροτικό τομέα και των πρακτικών που σχετίζονται με την "Εμπορική Λαχανοκηπευτική", απευθυνόμαστε σε γεωργικούς συμβούλους και γεωργούς προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους μέσω ενός ερωτηματολογίου -  για τη συμπλήρωση του απαιτούνται περίπου 30 λεπτά.

Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο προς συμπλήρωση έως και τις 30/07/2024.

EL Co fundedbytheEU RGB POS

Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ' ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο EACEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι' αυτές.